Professioneel boomonderhoud zorgt ervoor dat jouw bomen lang gezond blijven.

BOOMVERZORGING
VAN DIJK DE HOVENIER


Bomen vormen een bron van leven. Bomen en struiken voorzien ons niet alleen van zuurstof. Op een mooie zomerdag is het heerlijk verkoelend om onder een boom te zitten. Wegdromen in de schaduw en genieten van een verkoelende wind. Bomen geven uw omgeving kleur en bepalen mede de sfeer van uw tuin. Om lang te kunnen genieten van uw geliefde bomen is het van groot belang dat er regelmatig goed en professioneel boomonderhoud plaats vind. Bomen kunnen ook ziek worden en topzware takken moeten verwijderd worden. Uw boom moet soms ook nu gesnoeid worden om ervoor te zorgen dat een boom niet op een ongewenste manier gaat vergroeien.

Boomverzorging
Een boom die de ruimte krijgt om te groeien hoeft niet noodzakelijk gesnoeid te worden. Het snoeien kan nodig zijn in verband met stormschade of takken die te laag komen te hangen om wat voor reden dan ook. Er kunnen in een boom diverse takken gaan groeien die op latere leeftijd voor schade kunnen zorgen zoals zuigers (dominante zijtak) of een dubbele top. Het is dus raadzaam om een boom te laten controleren of de boom misschien gesnoeid moet worden.

Stobbenfrees

Wij beschikken ook over stobbenfrezen. Met een stobbenfrees is het mogelijk om stronken van bomen en struiken weg te frezen, tot een aantal centimeters onder maaiveld. Na het frezen blijven er stukjes hout over. Het is mogelijk om deze stukjes hout onder grote beplanting te storten waar het kan composteren, het is ook mogelijk om de houtsnippers door ons af te laten voeren. Na het frezen van stronk is het niet aan te raden om meteen nieuwe aanplant op deze plaats te planten, de planten gaan vrijwel zeker dood.


Wacht niet langer. Informeer nu wat wij voor u en uw boom kunnen betekenen.

Logo Van Dijk De Hovenier
Van Dijk DeHovenier | Tilburg | Boomverzorging